Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky

Příspěvky

V All star týmu poslední dekády jsou hlavně hráči současného kádru

23. 7. 2013

Od odkoupení licence od Frýdku-Místku už uplynulo deset let a v dresu Draků se od té doby vystřídalo nespočet hráčů. Někteří se tu ohřáli jen na pár utkání a jiní zde prožili velkou část své kariéry. Naše redakce si dala za úkol sestavit all star tým z hráčů, kteří pro hokejový Šumperk odvedli v posledním desetiletí nejvíc práce.

 

Draci se opět umístili mezi evropskými kluby

15. 7. 2013

V žebříčku nejlepších evropských klubů TOP 250, který sestavuje francouzský web www.passionhockey.com, se šumperští hokejisté umístili na 241. místě. Oproti loňské sezóně si tak pohoršili o 23 pozic. Nejlepším klubem Evropy se stal ruský klub SKA Petrohrad. Z českých klubů se nejlépe umístila Škoda Plzeň (15.). Více v článku.

 

Společnost HOKEJ ŠUMPERK 2003 slaví 10 let

30. 6. 2013

Před deseti lety, v červenci 2003, byla založena společnost HOKEJ ŠUMPERK 2003 a po rok a půl trvající nucené pauze se Šumperk opět zapsal na hokejovou mapu. Během této dekády se šumperský hokej prodral z bojů v krajském přeboru až ke stabilizaci v první lize. Více v článku

 

Ve Vikýřovicích měli sraz hokejisté, dorazil i Jirka Dopita

11. 6. 2013

Ve vikýřovické restauraci Trámky se v sobotu 8. června uskutečnilo setkání šumperských hokejistů. Akce se zúčastnilo celkem 52 hráčů nebo funkcinářů z různých období historie klubu. Největší osobností tohoto setkání byl bezesporu olympijský vítěz z Nagana Jiří Dopita. Více v článku

 

Nejvyšší domácí soutěž hrálo již sedmnáct odchovanců Šumperka

18. 5. 2013

Pátrali jste někdy po tom, kolik šumperských odchovanců nastoupilo v utkáních české nebo československé nejvyšší soutěže? My jsme tento rébus vyřešili. Je jich celkem sedmnáct. Více v článku

 

!!!Jedinečný sraz hokejistů již za měsíc!!!

8. 5. 2013

Přesně za měsíc se uskuteční SETKÁNÍ ŠUMPERSKÝCH HOKEJISTŮ, které proběhne v sobotu 8. června 2013 od 14 hodin v restauraci Trámky ve Vikýřovicích. Na tuto akci, kterou pořádá pan Karel Procházka a proběhne pod záštitou webu www.historiehcs.estranky.cz, jsou zvání všichni hráči, funkcionáři a další organizační pracovníci, kteří hráli nebo pracovali u hokejového týmu mužů. 

 

Jiří Dopita ukončil hráčskou kariéru

22. 4. 2013

Šumperský odchovanec JIŘÍ DOPITA ve čtyřiačtyřiceti letech ukončil svou bohatou hráčskou kariéru.

 

Stanislav Gereš: „Nepřipouštím si nic než výhru“

23. 3. 2013

Tento mohelnický odchovanec působil v šumperském dresu 15 sezón a vstřelil téměř 200 branek. To je nejvíce ze všech hráčů, kteří kdy na Tyršově stadionu působili. Přesto je STANISLAV GEREŠ pro současné fanoušky neznámým hráčem. V sedmdesátých letech byl ale šumperskou hokejovou ikonou, jako jsou dnes například Holík nebo Štůrala. 
 

DO SÍNĚ SLÁVY BYL UVEDEN STANISLAV GEREŠ

21. 3. 2013

Osmým hráčem uvedeným do Síně slávy webu o historii šumperského hokeje se stal dlouholetý útočník Šumperka Stanislav Gereš. Tento odchovanec mohelnického hokeje, který na Tyršově stadionu odehrál neskutečných 15 sezón, vyhrál s velkým náskokem před druhým Čestmírem Fousem a třetím Pavlem Kormundou.

 

Setkání šumperských hokejistů

13. 3. 2013