Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rarita v Šumperku. Před patnácti lety spolu za Draky nastupovali otec se synem

24. 11. 2016

Zajímavá podívaná se 24.11.2001 naskytla divákům v utkání 20. kola první ligy mezi Duklou Jihlava a Šumperkem. Poprvé v historii samostatného českého hokeje se v profesionální soutěži objevili v jednom dresu otec a syn. 

tomasekales.jpg

Aleš Tomášek

 

K hrajícímu trenérovi Aleši Tomáškovi, přišel v průběhu sezóny z Vítkovic do Šumperka jeho syn Daniel, se kterým v dresu Draků nastupoval až do krachu hokejového klubu na přelomu roku. V tomto ročníku startoval Aleš Tomášek  v dresu Draků k 31 utkáním a připsal si 9 asistencí. Jeho syn Daniel Tomášek nastoupil k 10 utkáním, v nichž dvakrát skóroval a v jednom případě si připsal asistenci.

tomasekdaniel20052006orlova.jpg

Daniel Tomášek v dresu Orlové (2004/05)

 

První dvojicí otec-syn v české soutěži byli Miloš Tarant starší a Miloš Tarant mladší z Teplic, kteří spolu nastoupili ve 2. lize v utkání proti Kobře Praha. Stalo se tomu pouhé tři dny před šumperskou dvojicí (21.11.2001). V extralize se podobná kuriozita stala v sezóně 2004/05, kdy za Vsetín nastoupil, s kariérou se loučící Alexej Jaškin a jeho třináctiletý (!!!) syn Michail. Ze světových legend se svými syny Martym a Markem nastoupil v sedmdesátých letech Gordie Howe za mužstvo Houston Aeros v lize WHA.

Autor: Martin Skokan